Prvinski gozd sredi čudovitih polj

Krajša kolesarska popotovanja med zelenimi polji in mirnimi vasmi

Prelepe gorske poti, kjer se boste okrepčali


40km

3h

Srednja

75€

Štart popotovanja je na robu mesta , ob reki Savi v Spodnjih Gameljnah, tam blizu, kjer je nekoč stal mogočen rimski most. Nato vas bo pot vodila po ravnini v smeri letališča pri vasi Brnik. Ob lepem vremenu so z ravnice prečudoviti pogledi v smeri visokih planin, ki so dolgo v pomlad odete s snegom. Sem ter tja ravnico okrasijo še gozdički, v katere se skrije cesta, ki se po obisku prelepih gorenjskih vasi, kjer se boste tudi okrepčali, naposled odloči za nekoliko vzpona, na Rašico.

To je obširno področje gostega gozda in kraških jam in pa mokrišč – zato ne preseneča, da je del gozda vključen v projekt natura 2000, to je v evropsko omrežje posebnih varstvenih območij.

Pot, ki čez hrib vodi proti izhodišču, je zelo lepa, varna in povsem brez prometa, morda srečate osamljenega gorskega kolesarja, sprehajalca ali tekača. Gozd na robu mesta ponuja težko opisljivo spokojnost in pomirja svojim zelenilom.

V vasi Rašica, ki jo lahko vidite tudi iz Ljubljane, kolesarji v gostilni, ki je domača z velim D, pričakujete prave stare slovenske jedi.
Kdor bo opravil pot čez polja in skozi godove Rašice se bo v kratkem času naužil narave, kot je ni pričakoval.

Nazaj na seznam