TURE

Ljubljana z okolico je pravljična dežela za vsakogar, ki se želi v naravo potopiti s kolesa, pravi kolesarski raj. Ni veliko mest v Evropi, kjer lahko človek v tako kratkem času zamenja urbano okolje z bogato zgodovino za povsem drug svet. Včasih se zdi, da v Ljubljani živimo v dveh svetovih: v čudovitem mestu in hkrati v vzporednem svetu, le za lučaj stran, kjer se nam zdi, da se je čas ustavil.
Veseli bomo, če se boste z nami popeljali v ta vzporedni svet, kjer je življenje povsem drugačno in iz katerega se bomo vrnili kot prerojeni.

Rašica ali okoli hriba na robu mesta


Prvinski gozd sredi čudovitih polj

Krajša kolesarska popotovanja med zelenimi polji in mirnimi vasmi

Prelepe gorske poti, kjer se boste okrepčali


40km

3h

Srednja

75€

Ravnina, ki se iz mesta širi proti severu, proti Kamniškim in Julijskih Alpam je kot ustvarjen, za krajša kolesarska popotovanja med zelenimi polji in mirnimi vasmi, kjer je ritem življenja povsem drugačen kot v moderni in utripa polni urbani Ljubljani.

Preberi več

Na Veliko planino, v Alpe na robu mesta


Med kravje zvonce in bogato zgodovino!

Svet, ki drugje izginja, je tu postavljen za vekomaj, ne glede, kako ga človek pogleda.

Skrivnostna kraljica, ki spi v naročju Kamniških Alp.


57km

5h

Težka

95€

Velika planina je eno najlepših področij slikovitih Kamniških Alp. Dandanes slovi kot dežela pašnikov, ki je ujeta med vršace, vendar pa je zgodovina tega področja osupljiva. Težko je verjeti, a gorske pašnike na Velikim planini so izkoriščali že v prazgodovini. Kamnik in njegova bližnja okolica sta bila naseljena že v neolitiku, nepretrgano do danes pa vsaj od starejše železne dobe dalje. In Velika planina je vedno živela v tesni povezavi z mestom in vasmi na njenih pobočjih. Velika planina ima bogato etnografsko izročilo, ki se ohranja še tudi danes. Zdi se, da živi posebno življenje, nekako hkrati vin izven časa.

Preberi več

Barje - pravljica na robu mesta


Zelene poti do prazgodovine.

Čarobni svet ljubljanskega barja.

Močvirnata ravnina.


38km

2,5h

Lahka

65€

Le malo je večjih mest v Evropi, kjer je tik za robom mesta povsem neokrnjena narava. Če bi pogledali iz zraka, bi bila videti kot velika prešita odeja, močvirna ravnica, katere podobo sem ter tja zmoti kakšna vzpetina. Ljubljansko barje.

Preberi več

Čez Alpe v Logarsko dolino


Stran od mestnega vrveža in tudi od poletne sopare.

Kjer je vzpon najbolj zahteven, se odpirajo tudi najlepši razgledi.

15-minutni sprehod do slapa Rinka.

Za prevoz osebne prtljage udeležencev je poskrbljeno.


190km

4 dni

Srednje težka/Težka

300€

Domačini pravijo, da je tam narava najlepša, in ne motijo se veliko. Jezersko je brez dvoma eden od najlepših delov Slovenije, kjer vas bo očaralo marsikaj. Zelena in neokrnjena narava, svež gorski zrak, bistre vode Jezernice in Planšarskega jezera ter pogledi na mogočna Kočno in Grintovec. Na poti najlepših razgledov se vam bodo razprostirali pogledi na Zgornjo Savinjsko dolino. Zavili bomo še v Logarsko dolino ter s kolesi šli tako visoko, kolikor dopušča cesta.

Preberi več

Prekolesarimo Dalmatinske otoke


Za vse ljubitelje kolesarstva, Dalmacije, kulinarike, druženja in oddiha na morju

7 dni 7 različnih Dalmatinskih otokov

Možnost izbire trase med zahtevnejšo in lažjo izvedbo vsak dan

Možnost druženja, hrane in pijače na ladji, ki je naš potujoči dom vseh 7 dni


25-60 km/dan

7 dni

srednja

995€

Slovenija je zelena dežela in verjetno ena izmed najbolj pestrih in raznolikih pokrajin na tako malem prostoru. Kljub temu smo se odločili in pripravili kolesarske dogodivščine tudi po otokih sosednje Hrvaške.

Preberi več