Za vse ljubitelje kolesarstva, Dalmacije, kulinarike, druženja in oddiha na morju

7 dni 7 različnih Dalmatinskih otokov

Možnost izbire trase med zahtevnejšo in lažjo izvedbo vsak dan

Možnost druženja, hrane in pijače na ladji, ki je naš potujoči dom vseh 7 dni


25-60 km/dan

7 dni

srednja

995€

Slovenija je zelena dežela in verjetno ena izmed najbolj pestrih in raznolikih pokrajin na tako malem prostoru. Kljub  temu smo se odločili in pripravili kolesarske dogodivščine tudi po otokih sosednje Hrvaške. Tura je primerna za vse ljubitelje kolesarstva, Dalmacije, kulinarike, druženja in oddiha na morju. V tedni dni obiščemo sedem različnih otokov in pripravimo štirinajst različnih tras.  Vsak dan lahko izbirate med zahtevnejšo in lažjo izvedbo. Če vam kak dan ni do vožnje s kolesom, pa čas preživite na ladji po imenu Leonardo, naš plavajoči dom v času potovanja. Na voljo imamo 30 prostih mest, torej 15 kajut za 2 osebi. Vsaka kajuta ima tudi svojo kopalnico in sanitarije. Posadka in naše osebje vam je na voljo 24/7, poskrbimo tudi za kolesa, zabavo, pijačo in hrano. Vsak dan s kolesom raziščemo drug otok.  Uporabite lahko svoje e-kolo ali pa ga najamete pri nas (30€ na dan). Če ste strasten kolesar in v formi, lahko izberete vožnjo z navadnim gorskim kolesom. Dnevno prevozimo 60km z 1000 m vzpona na zahtevnejši trasi in 25km z 300 m vzpona na lažji trasi. Naša avantura se prične v pristanišču blizu Splita, po imenu Krilo Jesenice (izhodiščna točka ob 14.00 uri). Število oseb in koles, ki jih lahko naše osebje pripelje do začetnega mesta je omejeno, zato si s pravočasno prijavo le-to lahko zagotovite, vendar dajemo prednost strankam, ki so se odločile za naša e-kolesa. Vsi, ki ste se odločili za samostojni prevoz do izhodiščne točke, lahko avto pustite na parkirišču pristanišča (30€ za cel teden).   

Kot veste nam lahko vreme kdaj tudi zagode, kar lahko privede do sprememb urnika plovbe ladje in vsako dnevnega urnika po dogovoru. Izposoja naših e-koles in napitnina za posadko NI vključena v ceno.

 

TERMINI V LETU 2024 

  • Spomladanski od 4.5 do 11.5
  • Jesenski od 5.10 do 12.10  RAZPRODANO!

V sklopu ture bomo obiskali 7 otokov: Šolta, Vis, Korčula, Mljet, Pelješac, Hvar in Brač.

Prijave sprejemamo na telefonski številki 041 848 750 in 041 376 900, ter po mailu info@green-spot.si

Točno razporeditev otokov po dnevih se določi pred turo saj je odvisna od vremenskih razmer, lahko pa si ogledate intinerar  minule ture.

 

1.DAN

Iz Ljubljane smo se odpravimo ob 6.00. Kolesa in prtljago so nam stranke dostavile dan prej, da smo bili pripravljeni za zgodnji odhod.  Nekatere udeležence smo pobrali med potjo in nadaljevali vožnjo proti Splitu, kjer je kratek postanek. Ostane nam je  še 15 km do Krila Jesenice, tam pa  nas je v pristanišču čakala ladja Leonardo. Po kozarcu vina in kratkem druženju smo odpluli do otoka Šolta in za ogrevanje naredili nekaj poskusnih kilometrov. Dan smo zaključili z večerjo ter spoznavnim druženjem.  

2.DAN

Po odličnem zajtrku smo odpluli na otok Hvar. Zavihteli smo se na kolo, prekolesarili 54 km z 945 m vzpona. Navdušil nas je razgled in veličastne pečine ter skrivni kotički in poti Hvara. Obiskali smo središče mesta Hvar in se tam tudi vkrcali nazaj na ladjo. Dan smo zaključili s poznim kosilom, smehom in pestrim druženjem.

3.DAN

V zgodnjih jutranjih urah smo odpluli proti otoku Vis, večina je še sladko spala. Po jutranji rutini pa veselo na kolo.  Prekolesarili smo 15 km in se odločili za spust - peš ob kolesih (drugače ne gre) do imenitnega razgleda na velik del otoka. Krajši počitek in že smo nadaljevali ob obali. Po 20 km nas je pričakalo domače vzdušje kmetije, pokušina vin in domačih dobrot. Ob koncu dneva smo z 43 km in doseženih 930m višine zadovoljni in večer preživimo v lepem starem mestu. 

4.DAN

Ob spokojnem jutru smo odpluli proti Korčuli. Začeli smo pot v Veli Luki in v glavi nam je že odzvanjal glas Oliverja Dragojevića. Makadamska kolesarska pot ob morju, se vije po celem otoku. Po 45 km prispemo do mestnega središča Korčula.  Po počitku, kosilu in še par prevoženih kilometrih, smo že v Lombardi. Naši števci so pokazali 60 km z 870 m višinskega vzpona.  Kasneje smo se vkrcali na naš plavajoči hotel in dan smo zaključili z večernim odhodom v mesto. Bilo je čudovito.

5.DAN

Ob zajtrku nas kapetan obvesti, da odplujemo na bližnji Pelješac. Kolesarska pot v celoti poteka v neokrnjeni naravi tik ob morju. Srečujemo niz lepo urejenih in presenetljivo velikih vinogradov.  Uživamo vseh 50 km z 840 m vzpona. Udeleženci so nam večkrat zagotovili, da so to njihovi najljubši prevoženi kilometri.

6.DAN

Pristanemo v Neretvi. Dan je namenjen počitku, nekateri so ostali na ladji ali pa odšli na sprehod (3 km) do izliva reke Neretve. Najbolj strastni kolesarji so odkolesarili čez mejo, na prave bosanske čevapčiče. V večernih urah smo odpluli proti Braču. Po večerji je sledil kratek odhod v mesto Sv. Martin. Še en čudovit dan je za nami.

7.DAN

Brač. Zadnja in ne najlažja tura po Dalmatinskih otokih. Začeli smo pot ob vznožju  Vidove gore. Trasa je zahtevna in dolga, z neurejeno, makadamsko dvigajočo se potjo, ki ji kar ni bilo konca. Na vrhu smo nagrajeni z dih jemajočim razgledom. Splačalo se je. Odločili smo se, da goro v septembru obiščemo po drugi, bolj dostopni kolesarski poti. Ob koncu smo premagali 52 km ter 1000 m vzpona. Sledi odhod v mesto, ob povratku pa smo nadaljevali na ladji z igro Tombole in kozarcem vina. Kasneje smo tudi  nazdravili in se zahvalili kapetanu in prijetni posadki.

8.DAN

Zgodaj zjutraj odplujemo proti izhodiščnim pristanišču - Krilo Jesenice. V kombi smo naložili prtljago, kolesa pa na prikolico. Za vstop na ladjo je že čakala naslednja kolesarska skupina. Navdušenje kar ne pojenja in komaj čakamo ponovne izvedbe v mesecu septembru. Ja, res, svet je lep in s kolesa drugačen – še lepši.

Nazaj na seznam